Съдът остави в ареста Михаил, не приема твърденията му, че нямало да бяга (ОБЗОР)

Не съм имал намерение да бягам през границата. Щях да се предам. Минах с "Опел Корсата" си през Ямбол, но реших, че най-удачно е да се предам на границата. Това заяви в съда Михаил Станчев, който късно вечерта миналата събота застреля хазартния бос Коста Николов- Миджурина в курорта Слънчев бряг.

Миджурина бил в луксозния си "Мерцедес" и чакал красивата Симона Тодорова - крупие в едно от казината му, за да я заведе на вечеря, заедно с приятели - семейство от Сливен. Те, които били на задната седалка, станали свидетели на трагедията.

Съдът обаче постанови Станчев да остане в ареста и не се съгласи с твърдението му. Според магистратите, той е тръгнал към ГКПП Лесово, за да избяга от страната.

Вчера Михаил криеше лицето си с качулката на суичера си. Стана ясно, че той изстрелял шест куршума по съперника си, след като отворил вратата на возилото му. Бил бесен от ревност. После стрелял и в главата на Симона, която бере душа в Бургаската болница - УМБАЛ. Състоянието и е без промяна - в кома е, казаха лекарите пред "Труд".

На въпрос на съдията- защо международния паспорт е бил у него, след като смятал да се предаде, Станчев отговори, че винаги ходел с международния си паспорт. В Бургас не се предал защото го било страх да се връща и преценил, че най-безопасно е да се предаде на границата. След като убил бизнесмена,той взел от касата, където държал оръжието си още един пълнител и патрони, обадил се на брат си и потеглил. Преди това изключил телефона си. Пред съдия Стефан Стойков във вторник, Михаил Станчев каза, че не помни кога е презаредил законно притежавания си "Макаров"- след убийството или по пътя към границата.

Михаил имал разрешително за оръжие от 10 години, бил изкарал курс по стрелба и всяка година поне по два пъти ходел да стреля в зала в Бургас.

Адвокатът на Михаил Станчев - Красимир Кацарски заяви преди заседанието, че е съгласен с искането на прокуратурата. Клиентът ми е признал вината си, обясни Кацарски. Пред него Станчев обяснил, че няма спомен за случилото се. Не бил подготвял убийството предварително и не бил го планирал. Действал в момента на афект, а преди това бил употребил алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право