Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството на 59-годишна жена от 2016 г. в Троян

Снимка: Архив

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Ловеч и с определение от 19.04.2019 г. взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на И.Ц. от гр. Троян, обвиняем за убийството на 59-годишна жена от гр. Троян, обявена за изчезнала през 2016 г. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Досъдебното производство е образувано по чл. 115 от НК. съдът е приел доводите на прокуратура, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Съществува и реална опасност обвиняемият за извърши друго престъпление или да се укрие.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В.Търново.

Разследването се води в РУ МВР Троян от 25.05.2017 г. във връзка с намерени останки от човешко тяло в землището на с. Длъжковското, общ. Троян. След извършени експертизи е установено, че останките са от тялото на 59-годишна жена от гр. Троян, която е била обявена за изчезнала. Установени са следи от нанесен удар в областта на главата, от който вероятно е настъпила смъртта на пострадалата. В резултат на действията на полицията и разследващите, като обвиняем е привлечен 29-годишен мъж от гр. Троян. При разпита обвиняемият е направил пълни самопризнания, че деянието е извършено в следобедните часове на 10.01.2016 г., като е описал подробно действията си по отношение на пострадалата.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право