Съдът остави в ареста рецидивист за кражба в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тихомир Д., на 36 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Установено е, че на 11 април 2014 г. в гр. Стара Загора, обвиняемият Тихомир Д. отнел велосипед от междуетажна площадка в жилищна кооперация. Няколко дни по-късно той го продал на свой познат и се укрил. Обвиняемият Тихомир Д. напуснал постоянното си местоживеене и бил обявяването за общодържавно издирване. На 10 юли 2017 г. е бил задържан от органите на МВР в гр. София, където работил на автомивка.

Обвиняемият Тихомир Д. е криминално проявен и до момента е осъждан 14 пъти за престъпления от общ характер, предимно против собствеността. Деянието на 11.04.2014 г. е извършено в условията на опасен рецидив, след като е бил освободен от затвора през март 2013 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемия Тихомир Д. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Тихомир Д. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право