Съдът остави в ареста тъста, намушкал фатално бившия си зет

Тъстът, намушкал фатално бившия си зет в Дългопол, е действал при самоотбрана. Това стана ясно на заседание на Варненския окръжен съд, пред когото 55-годишният Мартин Паскалев се яви със следи от побой. Миналата събота той готвел у дома, когато в къщата пристигнал 36-годишният Стефан.

Той живеел на семейни начала с дъщерята на Мартин, имали и две деца, но се разделили. Стефан смятал, че тъстът е причина за разлъката. Нахвърлил се върху него с ритници и юмруци. В опит да се защити, Мартин наръгал Стефан с кухненския нож. Ударът бил един, но се оказал фатален. Раненият Стефан побягнал към здравния пункт, където издъхнал. Бившият му тъст пък отишъл в полицията и се предал. Пред съда защитата на Мартин изтъкна, че е действал в условията на неизбежна самоотбрана.

Той има 96% инвалидност - сляп е с едното око и не може да мърда едната си ръка, посочи адвокатът му. Въпреки това магистратите оставиха зад решетките обвинения в убийство мъж, тъй като е обвинен в  тежко престъпление и то е извършено в   изпитателния срок на предходна присъда за вещно укривателство. Назначени експертизи ще установят дали Мартин Паскалев действително е инвалид и какви са травмите му от атаката на жертвата. Резултатите се чакат до седмица, като арестантът може да обжалва мярката си пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право