Съдът остави зад решетките богатия циганин, убил с мерцедеса си две жени

Апелативният съд в Бургас остави зад решетките Алекс Димов, който причини смъртта на две жени с мерцедеса си в Карнобат. Алекс бил едва с 18 дни стаж зад волана. На Архангелова задушница с бясна скорост той връхлетял върху пенсионерките, тръгнали за гробищата, за да почетат покойните си близки.

Ганка и Каля били съседки, свързвала ги и обща мъка- и двамата загубили синове. Жените не предполагали какво ще ги сполети и спокойно се движели по тротoара, когато мерцедесът профучал и буквално ги забил в стената на къща.

Обвиняемият не е в трудово правни отношения в нашата страна, но разполага със средства, което е видно от скъпата му кола и от факта, че често излиза в чужбина, каза прокурорът по делото- Красимира Кателиева. Тя заяви, че ако мярката "задържане под стража" бъде заменена с по- лека, няма гаранция че Димов няма да се укрие или да седне пак зад волана, извършвайки ново престъпление с непредвидими последици.

Близките на обвиняемия ром бяха наели адвокат Марковски да го защитава. Адвокатът започна пледоарията си, като даде пример, че е защитавал и сърдечни хирурзи, и свещеници, причинили смърт на пътя, а също подчерта че Димов не бил "богаташче, което гази хората". Обвиняемият каза, че много съжалява за случилото се и иска по- лека мярка от магистратите.

Съдът обаче го остави в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право