Съдът остави за постоянно в ареста Георги Генов

Снимка: Pzdnes

Георги Генов, който уби жена си с особена жестокост  на кръстовище в град Пещера, ще остане в ареста. Това постанови съдът в Пазарджик, който гледа днес мярката за неотклонение на обвиняемия, съобщава информационният сайт Pzdnes.com.

Мъжът е нанесъл около десет удара в тялото на съпругата си Катя, с обикновен кухненски нож. Оръжието в ръката му е било причината очевидците на случващото се, да не се притекат на помощ на крещящата от болка и ужас жена. Касапницата е станала около 19 ч., на първи септември, след като Катя се прибрала от работа в родния си град.

Георги Генов я пресрещнал, а след като тя му отказала да разговаря с него и да се прибере в Пазарджик, той я нападнал пред очите на смаяните минувачи. Всичко продължило не повече от пет минути, разказа прокурор Панков. Въпреки извиканата линейка Катя издъхнала от кръвозагубата и раните на път за болницата.

След извършеното, Генов се метнал на семейната „Мазда“ и три дни бе в неизвестност. Той бе закопчан в понеделник сутринта, на вилата на родителите си в Мухово. Дори и да твърди, че е бил невменяем в момента на извършването на убийството, фактът, че е избягал от местопрестъплението и се е крил от полицията, говори друго.

Днес пред съда Генов заяви, че не знае какво е направил, а също така и какво да каже в свое оправдание. Той равнодушно прие мярката „задържане под стража“ и най-вероятно тя няма да бъде обжалвана в Апелативен съд.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд гр.Пловдив в 3-дневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право