Съдът остави постоянно в килия турския шофьор, смазал автобуса край Монтана

Снимка: Труд

unnamed-12Окръжният съд в Монтана постанови постоянна мярка „задържане под стража” за 36 годишния Серкан Чакър, който в сряда блъсна с ТИР и хвърли в дере автобус с пътници край Монтана. При жестоката катастрофа загина 21 годишна студентка, а осем мъже и жени бяха оставени на лечение в болницата в Монтана. Веднага след катастрофата шофьорът бе задържан, а след това му  бе взета мярка „задържане за 72 часа”.

„Разследването на катастрофата е сложно и  тежко. Погубеният човешки живот и многото пострадали изискват пълно изясняване на фактите и обстоятелствата, затова смятаме, че шофьорът трябва да остане в ареста, докато бъдат извършени всички необходими разпити и експертизи”, заявиха магистратите и поискаха постоянен арест.

Пред съда Серкан Чакър заяви, че не се смята за виновен и поиска да бъде освободен под „домашен арест”, като остане да живее в хотел на турски гражданин в  Мездра. Той предложи и да плати 60 000 лева гаранция, за да бъде пуснат на свобода.

„От фирмата веднага ще преведат парите!”, увери шофьорът. Съдът обаче реши, че той трябва да остане в ареста тъй като престъплението, за което има основателни подозрения, че е извършено от него е тежко и, ако бъде пуснат на свобода, има опасност да напусне България и да се укрие.

По случая вече е извършена автотехническа експертиза, която е доказала, че преди на десен завой ремаркето на влекача да блъсне автобуса с 20 пътници. турският ТИР се е движел със 100 км в час при ограничение на скоростта от 70 км.

”Всички пострадали, които бяха настатени на лечение вече са в стабилно състояние и няма опасност за живота им. Част от тях са изписани. Добре са и 35 годишната жена,  която роди с операция след сблъсъка, и бебето й!”, заяви шефът на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” в Монтана д-р Тони Тодоров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право