Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Снимка: Архив

Бургаският апелативен съд отказа условно предсрочно освобождаване на лишения от свобода Дончо Пехливанов. Той излежава присъда за убийството на брат си през 2011 г. в село Аспарухово, община Карнобат. Престъплението е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост- той е бил прободен с нож 12 пъти в гърдите и удрян с дуло на пистолет по тилната област на главата.

За умишленото убийство на брат си Пехливанов е осъден на 12 години. В момента останалата част за изтърпяване на присъдата е в размер на пет години, пет месеца и три дни.

Окръжният съд е уважил предложението на началника на затвора Дончо Пехливанов да бъде условно предсрочно освободен. Съдът е определил на лишения от свобода изпитателен срок от пет години, пет месеца и три дни. Определението на първата инстанция обаче е протестирано от Окръжна прокуратура.

Бургаският апелативен съд е разгледал делото в закрито заседание, намерил е постановеният съдебен акт за незаконосъобразен и го е отменил. В мотивите към определението втората инстанция посочва, че от доказателствата по делото не може да бъде изведена категорична констатация, че Пехливанов е коригирал своето поведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право