Съдът отказа да освободи предсрочно Валентин Димитров

Снимка Архив

Софийският градски съд отказа да пусне предсрочно от затвора Валентин Димитров, известен като Вальо Топлото, съобщи БНР. Той е в затвора от година и 7 месеца по обвинение в безстопанственост за времето, когато беше директор на столичната „Топлофикация“.

Димитров поиска от магистратите заради "добро поведение" да изкара като условна присъда остатъка от тригодишния срок. Градските магистрати не приеха този аргумент.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Димитров е в затвора от 2015 година, когато влезе в сила тригодишната му ефективна присъда за безстопанственост. Той се възползва от вече отменената възможност и осъдени лица да имат право да искат да излязат по-рано от затвора, а тя беше отменена, след като двама от групата за отвличания "Наглите" бяха на крачка от свободата с решение на първоинстанционния градски съд. Заради общественото напрежение втората инстанция ги спря, а депутатите оставиха предсрочното освобождаване само на преценката на затворническата администрация, което в случая с известния в близкото минало като Вальо Топлото е казала не. Аргументите на шефа на Софийския затвор и на самия Димитров бяха изложени днес в съдебната зала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право