Десислава Иванчева остава в ареста

Пращала е от ареста бележки на посредника за подкупа Петко Дюлгеров да си синхронизират защитните версии

Отстранената кметица на „Младост“ Десислава Иванчева остава в ареста за подкуп от 70 000 евро, реши специализираният съд.

Тя поиска по-лека мярка с мотива, че е с влошено здравословно състояние. Освен това поиска да се подложи на ин витро процедура и обясни, че преди да бъде задържана е посещавала клиника и има възможност да зачене по изкуствен път.

От прокуратурата казаха, че в колата е намерено тефтерче, в което Иванчева си е водила бележки за разгърната застроена площ на терена и каква е цената на квадратен метър. Не стана ясно обаче дали на базата на тези сметки и изчисления тя е сметнала сумата, поискана като подкуп от инвеститора и основен свидетел по делото Александър Ваклин.

Освен това от държавното обвинение казаха, че през последните дни Иванчева пращала от ареста бележки на посредника в корупционната схема Петко Дюлгеров, в които го молила да промени показанията си, така че защитните им версии да съвпаднат.

За пореден път пред журналисти, и пред съда Иванчева заяви категорично, че не е искала подкуп от Ваклин и добави: „Кой плаща половин милион евро, за да му се придвижи преписка с разрешително за строеж? Това е абсурдно!“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право