Съдът отложи делото за екстрадиция на Вълка от София

Софийският окръжен съд отложи делото за екстрадиция на 31-годишния Гал Барак, обвинен и издирван от Австрия за участие в международна група за финансови киберизмами. Смята се, че схемата е ощетила хиляди души в Европа с над 100 милиона евро.

Адвокат Тодор Батков се яви в съдебната зала да защитава Вълка от София и представи превод на искането за европейска заповед за ареста му, която се различава по смисъл от представената от прокуратурата.

Според Батков, разликите са съществени и трябва да бъдат уточнени. Той даде за пример, че в една от посочените фирми според единия превод Барак е бил управител, а според другия - това не е така. Заради това съдът разпореди да бъде направен нов превод, а следващото заседание ще бъде през април.

Самият Гал Барак заяви след края на заседанието, че е в България от 2015 г. "Аз съм невинен и вярвам в българския съд", заяви Барак. Адвокат Батков каза, че клиентът му е управлявал кол център в София и имал бизнес с имоти. Батков подчерта, че друг е "вълкът" - Илан Цория, собственик на фирма Велтико и той е човекът, който стои зад престъпната схема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право