Съдът отложи делото срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов

Георги Иванов, бивш кмет на Хасково

Хасковският окръжен съд отложи делото срещу бившия кмет Георги Иванов заради искането на неговите адвокати за отвод на двамата прокурори от Хасково, предаде БГНЕС.

Според защитниците обвинителният акт е на пловдивски прокурор и е редно той да го отстоява в съда. В тази посока се изказа и Георги Иванов, който посочи, че половината от документите от до съдебната фаза липсват, а те го оневиняват. Обвинителният акт е написан от прокуратурата в Пловдив, където се водеше разследването.

Обвинението е, че в качеството си на длъжностно лице, противозаконно, в нарушение на Закона за устройство на територията, е дал разрешение за разрушаване на сграда - културна ценност, обявена за паметник на културата. Става дума за сградата на бившия затвор в Хасково, която е била разположена на 417 кв. м, построена през 1892 година. От държавното обвинение считат, че постройката е обявена за паметник на културата със статут на историческа недвижима културна ценност, категория „национално значение“. На заседанието днес се очаква показания да дадат близо 30 свидетели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право