Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Софийският районен съд отложи първото разпоредително заседание по делото срещу Владимир Стоянов, който нападна акушер-гинеколог Албена Гагова в "Шейново" на 3 юли миналата година.

Причината е, че Стоянов не е получил копие от обвинителния акт преди повече от 7 дни, каквото е изискването на закона. Документите са му били изпратени едва вчера. Освен това адвокатът на пострадалата Гагова е ангажиран по друго дело и не успя да дойде в съдебната зала днес.

Делото бе отложено за 22 март, когато съдебният състав с председател Петя Топалова ще направи втори опит да даде ход.

Владимир Стоянов дойде в съдебната зала с кърпа на лицето, която отказа да свали, когато говореше в съда.

Пред журналисти той бе категоричен, че е невинен, но законът бил срещу него. В залата подсъдимият настоя процесът да започне, защото не искал делото да се отлага само заради него и дори бе подготвил писмено становище по всички точки, които се обсъждат в разпоредителното заседание.

Акушер-гинеколожката от болница „Шейново” д-р Албена Гагова беше пребита на работното си място от Владимир Стоянов, който настоявал да получи плацентата на новороденото си бебе.

Д-р Гагова била намерена от акушерка на площадка на стълбището, в безсъзнание, в локва кръв.

Първоначално тя имала амнезия, но впоследствие си е спомнила, че последно е контактувала с баща на бебе, малко след като е оперирала родилката. Мъжът упорито настоявал за плацентата, без да се интересува от състоянието на детето. Тогава Гагова се свързала с началника си – д-р Велев. Той поръчал на д-р Гагова да увери бащата, че плацентата ще бъде съхранена по установения ред и в понеделник, ако всички документи са изрядни, ще му бъде предадена. След това е последвал побоят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България