Съдът отне имущество за над 2,1 млн. лв. на Петър Петров-Амигоса

Снимка: Архив

С влязло в сила решение на Софийски апелативен съд Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество отне собственост от Петър Петров-Амигоса на стойност 2 142 369 лева. Това съобщиха от пресслужбата на КПКОНПИ.

Петров е с присъда по наказателно производство за пране на пари в особено големи размери. Той е признат за виновен за това, че е извършил повече от две сделки със средства, за които е знаел, че са придобити чрез престъпление.

Отнетото имущество включва парцел с площ от 1 690 кв.м. в местността „Киноцентър-Бояна“, гр. София, лек автомобил „Пежо“, гаражна клетка в кв. Лозенец, гр. София, дружествени дялове и суми по банкови сметки.

Съдът е установил, че посоченото имущество е придобито в резултат от престъпна дейност, поради което същото подлежи на отнемане.

Делото срещу Петров е започнало през 2012 г., като на първа инстанция е уважен част от иска на тогавашната Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, но на втора инстанция съдът е уважил целият иск.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право