Съдът отново отказа да пусне от ареста бивш полицай

Венцислав Караджов

Пловдивският окръжен съд отказа и днес да уважи молбата за изменение на мярката за неотклонение "задържане под стража" в по-лека по отношение на бившия полицай Венцеслав Караджов. Той е обвинен от Окръжна прокуратура за това, че на 15 май 2016 г. е умъртвил майка си Божура Караджова и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено умишлено и с користна цел - престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 3 пр. 1 и пр. 2 т. 4 пр. 3 т. 7 и т. 9 във връзка с чл. 115 от Наказателния кодекс.

Според магистратите е налице обосновано предположение относно авторството на престъплението, в което е обвинен Венцеслав Караджов. Не е отпаднала и опасността да извърши и друго престъпление при мярка, различна от "задържане под стража", се казва в решението на Окръжния съд. За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив на 15 декември от 10 часа.

Междувременно стана ясно, че убийството на възрастното семейство в дома им на улица "София" 68 в квартал "Христо Смирненски" в Пловдив е извършено с един и същи пистолет, като с него са изстреляни 2 пълнителя, с куршумите от които хладнокръвният килър е довършил жертвите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право