Съдът отстрани от длъжност горски началник в Котел

Снимка: Архив

Окръжният  съд в Сливен отстрани от длъжност началник на два горски участъка към Държавното горско стопанство в Котел.  Искането бе внесено от Окръжната прокуратура. А в мотивите, с които съдът го уважи, се посочва,  че служителят е привлечен като обвиняем по наказателно производство и съществува реална опасност той да създаде затруднения при разследването, съобщиха от съда.

Обвинението спрямо горския началник е било повдигнато на 7 юли за това, че през 2017 г. е поискал и приел дар /каравана, лек автомобил и парични суми/ или каквато и да е било облага и приел обещания за дар, за да упражни влияние при вземането на решения върху директора на горското стопанство в Котел. Целта била да се осигуряват леснодостъпни участъци и по-качествена дървесина на четири фирми.  Служителят не се признал за виновен, тъй като крайното решение за разпределяне на участъците било на директора на ДГС-Котел.  Пред съда адвокатът му  посочил, че клиентът му е в болнични от март досега заради претърпяна операция и вероятно болничните му ще бъдат продължени. По тази причина нямало как да навреди на разследването. От Окръжната прокуратура обаче са изтъкнали, че дори и по време на болничните си досега, както и след повдигането на обвинението, той е продължавал да посещава сградата на ДГС-Котел.

Разкритията в Котел са направени при акция на антимафиотите. Използвани са специални разузнавателни средства. На горския началник вече е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5 хил.лева. Отстраняването си от длъжност той има право да обжалва пред Апелативния съд в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право