Съдът отхвърли иска на „Музикаутор“ за авторски права над изпълнения на фестивала „Франкофоли”

Окръжен съд – Благоевград отхвърли иска на ,,Музикаутор” към Община Благоевград за заплащане на възнаграждение за авторски права за произведения, включени в репертоара на организацията, по време на фестивала „Франкофоли“. Претенциите, предявени от ,,Музикаутор”, касаят периода 17-18 юни 2016 г., съобщиха от общината.

Съдът прие, че по силата на сключен договор, между Община Благоевград и френското дружество ,,Франкофоли”, организацията и провеждането на музикалния фестивал е поета от френското дружество.

Делото приключи в полза на Община Благоевград, след като бе отчетен фактът, че дружеството ,,Франкофоли”, а не Община Благоевград, се явява организатор на процесния музикален фестивал. Недоказано остана и твърдението, че ,,Музикаутор” има сключени договори, с които са му отстъпени правата върху музикалните произведения, изпълнени на фестивала. „Музикаутор” има право на възнаграждение само за използването на права върху музикални произведения, които са му отстъпени от авторите. В хода на делото такива не са установени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право