Съдът пусна под гаранция 7-те граничари от "Дунав мост"

Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „парична гаранция“ спрямо 7-те служители на ГКПП - "Дунав мост", обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи, предаде „Фокус“ . Паричната гаранция е в размер на 5000 лева за всеки един от граничните служители.

Те бяха задържани при спецоперация на граничния пункт на 16 ноември. В последствие им бяха повдигнати обвинения за корупция и участие в престъпна група за подкупи.

Граничните полицаи искали и са получавали подкупи, както от български, така и от чуждестранни шофьори, за да не им бъдат извършвани щателни проверки. Вземани са различни суми, но най-често тарифата за тази услуга е била 20 лева. Водачи на тежкотоварни автомобили признаха, че често им се налага да дават подкупи и на румънския граничен пункт.

От държавното обвинение обявиха, че разполагат с доказателства от видеонаблюдение и аудиозаписи. Бяха извършени обиски на домовете, автомобилите и на самите гранични служители, като при едно от тях, в жилището на един от обвинените са открити около 20 000 лева в различна валута.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България