Съдът реши: Васил Божков и Георги Попов ще бъдат задържани за 72 часа, ако се върнат у нас

Специализираният съд окончателно отказа да отмени наложения 72-часов арест на бизмесмена Васил Божков и на Георги Попов. Те се защитават от служебни адвокати, предаде Канал 3.

Обвиненията на двамата са задочни, защото при повдигането им миналия месец бяха напуснали страната. В момента те се намират в Обединените арабски емирства, а прокуратурата иска от местните власти Божков и Попов да бъдат екстрадирани в България.

В случай, че искането за екстрадиция бъде уважено, при пристигането си у нас те трябва да бъдат отведени в следствения арест и до 72 часа изправени пред Специализирания наказателен съд.

Именно това те искат да избегнат. Двама служебни адвокатки обжалваха 72-часовия арест на Васил Божков и бизнес партньора му Георги Попов.

Към момента на Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Апелативният специализиран съд потвърди определенията на Наказателния специализиран съд и остави без уважение жалбите на служебните адвокати на Божков и Георги Попов.

Решението е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право