Съдът се поправи Задържаха обирджии на дядо след домашен арест

Двама обирджии на дядо бяха задържани в съдебната зала по време на гледане на мярката им в Окръжния съд в Шумен след като преди това бяха пуснати под домашен арест от Районния съд в Нови пазар. Тежката развръзка за Галин Г. и Туран А. от шуменското село Каспичан дойде след протест на прокуратурата. Магистратите го уважиха и още в съдебната зала белезниците щракнаха.

Магистратите са приели, че е налице реална опасност обвиняемите да се укрият и да извършат друго престъпление, ако са на свобода, уточняват от Апелативна прокуратура-Варна.

34-годишният Галин, 30-годишният Туран и 17-годишният им съучастник Тунджай Р. са привлечени като обвиняеми за грабеж.

Както "Труд" писа, на 14 ноември към полунощ с маски на лицата те се промъкнали в дома на 78-годишен пенсионер от село Каспичан, който живеел сам. Под заплаха с нож поискали той да им даде парите си. Възрастният човек извадил 150 лева изпод възглавницата. Обвиняемите отнели парите, дебитната карта с ПИН-кода, мобилен телефон „Нокиа“ и фенерче. После изгорили дрехите си и изхвърлили телефона. Напазарували се водка и шоколад, за да отпразнуват успешния грабеж.

С автомобил стигнали до Варна и изтеглили от банкомат 160 лв. от дебитната карта на ограбения. За това е образуваното отделно досъдебно производство.

На непълнолетния съучастник на задържаните Районният съд в Нови пазар е наложил надзор от инспектор в детска педагогическа стая. Арестът на другите двама е окончателен и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право