Съдят автоджигит, предизвикал катастрофа с жертва

Снимка: Архив

Окръжната прокуратура в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишен мъж, шофирал с превишена скорост и предизвикал произшествие с един загинал и един ранен. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

На 31 юли 2014 г.вечерта обвиняемият Александър А. тръгнал с лекия си автомобил в посока село Ъглен, за да зареди бензин и да се види с приятели. В центъра на селото колата изгаснала. През това време дошли пострадалите Атешкан Д., който седял на предната седалка до шофьора и Кирчо С., който бил отзад в дясно, като и тримата не си поставили предпазните колани. Обвиняемият успял да запали и потеглил с висока скорост към бензиностанцията.

След изхода на с. Ъглен, преди моста над река Вит, на ляв завой автомобилът се завъртял, занесъл се на дясно, ударил се в парапета на моста и паднал в река Вит. Водата в реката достигала малко над нивото на гумите на колата, а вътре в купето до коленете на пътуващите. След падането в речното корито обвиняемият и Атешкан Д. излезли през люка, потърсили Кирчо С., но не го намерили в колата. На мястото на катастрофата дошли хора, които се включили в търсенето на изчезналото момче, но не го намерили.

В това време обвиняемия помолил да го откарат в къщи, а по-късно отишъл в полицията в Луковит. След три дни тялото на Кирчо С. било открит в р. Вит на около километър от мястото на произшествието.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони