Съдят белгиец, откраднал кола и пари от свои сънародници в Банско

Белгиец, отнел автомобил и пари от свои сънародници в Банско, изправен на подсъдимата скамейка

Районна прокуратура – Разлог предаде на съд белгийският гражданин Л.Ж. за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство, кражба на парична сума и лишаване от свобода на двама свои сънародници.

През април 2017 г. обвиняемият временно пребивавал в апартамента, ползван от гражданите на Белгия – Д. М. и Е. М., в жилищен комплекс в гр. Банско.

В нощта на 17.04.2017 г. тримата били у дома, като консумирали алкохол, като Л.Ж. изпил около едни литър вино. Към 4 ч. сутринта Д. М. и Е. М. легнали да спят, а обвиняемият останал буден. Под въздействие на изпития алкохол той решил с автомобила на Д.М. да стигне до язовир Доспат, въпреки факта, че сънародникът му не позволявал да го ползва, съобщиха от прокуратурата.

На тръгване Ж. взел контактния ключ на лекия автомобил марка „БМВ“ и 950 евро, които забелязал на бюрото в хола. За да осуети възможността да бъде разкрит, както и Д. М. и Е. М. да излязат от апартамента, обвиняемият прекъснал интернет-връзката в апартамента, взел със себе си стационарния телефон и ключовете от входната врата и излязъл. След като се качил в паркирания пред жилищната сграда лек автомобил, той потеглил в посока към гр. Якоруда.

На сутринта, в района на местността „Бърдуче“ в землището на Сърница, Л.Ж. се отклонил от главния път поради пияното състояние, в което се намирал, и изгубил управлението върху моторното превозно средство. Колата се отклонила от черния път и навлязла в крайпътното дере, след което последователно се ударила в дървета и храсти. Накрая последвал сблъсъкът с дърво отпред и спирането на автомобила. В резултат на случилото се, на превозното средство били причинени множество деформации и счупвания на отделни части и елементи.

Обвиняемият излязъл от „БМВ“-то без да вземе ключовете, както от автомобила, така и от апартамента. Тръгнал пеш, оставяйки колата без наблюдение.

В периода от 4 ч. до 10 ч. пострадалите Д.М. и Е. М. останали заключени в апартамента без да имат възможност да излязат. По-късно те се свързали с дружеството, отговарящо за стопанисването на жилищната сграда, чийто представител съдействал на чужденците с помощта на резервен ключ.

От назначената на досъдебното производство автотехническа и оценителна експертиза размерът на вредите на автомобила възлиза на 6 644 лв.

Понастоящем обвиняемият Л.Ж. е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Предстои съдът да насрочи разглеждане на делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право