Съдят бивш затворник, потрошил покъщнината на майка си

Снимка: Архив

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишен мъж за хулиганство и за унищожаване на чужди вещи.

Обвинението срещу Георги Н. е за това, че на 1 юли тази година в град Дебелец, ул.“Патриарх Евтимий Търновски“, вилнял в дома на майка си и потрошил двукрилен прозорец като счупил стъклата и унищожил  хладилник, дървена маса и 6 стъклени буркани или всичко на обща стойност 200 лева.

Георги Н. е обвинен и за това, че по същото време  хвърлял през прозореца на апартамента ел. уреди, мебели и покъщнина - дървена маса, поднос, хладилник, микровълнова фурна, собственост на С. Д. Разяреният мъж обиждал намиращите се на улицата граждани и отправил обидни и нецензурни думи към служители на Районното полицейско управление. Деянието е съпроводено със съпротива срещу задържалите го полицейски служители като се дърпал да не му бъдат поставени белезници и по време на съпровождането му до служебния автомобил се опитал да ритне полицейски служител.

Георги Н.  изтърпял наказание „лишаване от свобода“ и след освобождаването му през юни тази година заживял при майка си С. Д. в жилището и в Дебелец.  В злополучния ден около 16 часа се прибрал и легнал да си почине. След около 40 минути станал и поискал цигара от майка си, която му отговорила, че няма и по-късно ще излезе, за да купи. След като чул този отговор, обвиняемият се ядосал,  отишъл в кухнята на жилището, взел маса, счупил в кухнята стъклата на прозореца и започнал да изхвърля през него всякакви вещи. Част от вещите паднали на бетонна козирка под прозореца и се счупили, а други паднали на пътя и тротоара под жилището, където по това време имало хора, тъй като апартамента се намира в центъра на Дебелец. Възмутени от поведението на обвиняемия, хората му викали да спре, но той им отвърнал с ругатни. След пристигане на полицията той  отправил обидни и нецензурни думи към служители на реда и при опит да бъде  задържат оказал съпротива.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България