Съдят глухонямо момче, убило жена

Снимка: Архив

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд непълнолетния и глухоням Исмаил И. за убийство на 40-годишна жена, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Тежкото престъпление стана през юни м.г. в шуменското село Лятно, когато компания от десетина души, сред които и подсъдимия, неговата майка и брат му, се черпели с ракия в двора на домакина Любен. Там гостувала и жертвата Емине Р. По някое време жената подпийнала, натъжила се, че наскоро починал баща й и домакинът уж седнал до нея да я утеши, но измъкнал телефона и портмонето от джоба й. В него имало 25 лева. Любен ги взел, после върнал портфейла на Емине в якето й. Мобилния телефон скрил в дома си. Дал 20 лева от парите на гост, за да купи цигари и бира от селския магазин.

По-късно Любен изгонил Емине, но навън тя установила липсите. Около 23 часа се върнала до къщата на Любен, започнала да крещи, че е ограбена. Подсъдимият Исмаил /17г./, който нощувал в къщата, излязъл на улицата и започнал да бие 40-годишната жена с ритници и юмруци по главата и тялото. Момчето ставало агресивно след употреба на алкохол и това не е първото му изстъпление, научи "Труд".

Жената паднала в несвяст пред къщата и там случайно я видял мъж от селото около 3 часа след полунощ на 9 юни. Той подал сигнал за намираща се в безпомощно състояние жена на тел. 112. Емине била откарана в болницата в Шумен, където починала след 17 дни.

Исмаил обяснил със знаци на майка си, че е набил Емине. Любен също знаел всичко, защото заснел побоя с телефон и пуснал записа в профила на племенника си във фейсбук. Непълнолетният Исмаил, който е от град Каолиново, бил задържан и е в ареста и до момента. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 5 до 12 години, заради предвидените в особената част на Наказателния кодекс наказания за непълнолетни, уточняват от Апелативна прокуратура-Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право