Съдят двама пловдивчани за отглеждане и притежание на наркотици

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителни актове срещу двама мъже от града под тепетата за отглеждане и притежание на наркотици. 28-годишният Венцислав К. е обвинен за отглеждане на растения от рода на конопа - престъпление по чл. 354в ал.1 от Наказателния кодекс.

При обиск на апартамента му, извършен на 27 октомври 2016 г., са намерени и иззети 26 растения марихуана в саксии, както и вещи за тяхното отглеждане - лампи, вентилатори, препарати за растителна защита. След извършена по делото химическа експертиза било установено, че марихуаната е с тегло 1079 грама и на обща стойност 6474 лева.

При разпитите обвиняемият младеж се е признал за виновен. Сега предстои Районният съд в Пловдив да насрочи заседания по делото срещу Венцислав К. и по още едно - срещу 35-годишния Ангел М. На него пък му е повдигнато обвинение за престъпление по член 354а, ал.5 във връзка с ал.3, т.1 от НК - за притежание на високорискови наркотични вещества. На 7 май 2016 г. при проверка на лекия автомобил "Пежо" на Ангел М. полицаите открили найлонов плик с амфетамини под скоростния лост на колата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони