Съдят жена, завлякла петричани с обещание за работа в Италия

Снимка: Архив

Районна прокуратура – Петрич е внесла обвинителен акт срещу Е.В. за извършено от нея престъпление. Обвиняемата Е.В. с цел да набави за себе си имотна облага възбудила и поддържала заблуждение у седем лица от гр. Петрич, с което им причинила вреда в общ размер от 350 лева.

Измамницата публикувала в интернет сайт „Топ обяви“ предложение за работа на строителен обект в гр. Милано, която предизвикала интерес.

Жената се представяла като Г.И. от гр. Враца и отговаряла на обаждания на посочения от нея телефон.

Впоследствие, по време на присъствени срещи в гр. Враца и гр. Петрич, тя заявявала, че наетите строителни работници ще получават по четиридесет евро на ден и ще им бъде осигурено жилище под наем. За тази цел желаещите следвало да й заплатят сумата от по сто евро, представляваща транспортни разходи до Италия.

В действителност тя нито изпълнила обещания от нея ангажимент, нито имала право да осъществява подобни услуги, тъй като не била регистрирана в Агенцията по заетостта и нямала съответно Удостоверение за извършване на тази дейност.

С тези обещания за осигуряване на работа, на нейна банкова сметка били преведени суми от по петдесет лева от седемте лица, с което им била причинена имотна вреда.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право