Съдят жена, източила 2550 лв от дебитна карта на болен пенсионер

Окръжната прокуратура във Велико Търново е внесла в съда обвинителен акт срещу 56-годишна жена, теглила пари от дебитна карта на пенсионер по болест без неговото съгласие.

Обвиняемата Анка Т. работела във Велико Търново, но живеела в село Ресен. В свободното си време посещавала дома на пострадалия, който живеел с родителите си и помагала на възрастната двойка, без да получава в замяна някакво възнаграждение. Когато ходела в къщата на семейството, влизала и в стаята на пострадалия, за да го види. Той бил пенсионер по болест, бивш военнослужещ, като след претърпян инцидент, бил по-трудно подвижен. Рядко излизал от жилището освен, за да пазарува.

След превеждане на месечната пенсия лично теглел парите си - винаги до 200 лева, а остатъкът оставал по сметката му. При едно от посещенията си, през септември 2015 г., обвиняемата успяла да вземе дебитната карта от портмонето му, без той да забележи. След като докопала картата, на няколко пъти във Велико Търново и в Ресен изтеглила парични суми като успяла да източи общо 2550 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право