Съдят жена и мъж, опитали да вкарат дрога в затвора

Снимка: Архив

Жена на затворник и неин познат са предадени на съд за опит да разпространят наркотици в затвора, съобщиха Варненската окръжна прокуратура. На 15 април 2018 г. 28-годишната Аделина подготвила колет, който предала на помагача си Десислав, за да го отнесе във варненския затвор. Пратката била за мъжа й Божидар, който бил докаран от Враца, за да се яви на дело в морската столица.

Той нямал право на колет или свиждане, затова Аделина посочила като получател друг лишен от свобода. 33-годишният Десислав доставил пакета в затвора. В него имало грейка. При преглед надзирател усетил нещо твърдо, зашито в яката й. Оказало се, че са наркотици. В долния край на същата дреха имало още скрита дрога. Направената експертна справка установила, че става сума за близо грам хероин и половин грам метаамфетамини.

До момента помагачът Десислав е с чисто досие, а поръчителката Аделина - майка на 5-годишно дете, е била осъждана, уточниха от прокуратурата. Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане от Варненския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право