Съдят комарджия, пробутал на крупие в Свищов фалшива банкнота от 50 евро

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за прокарване в обръщение на подправени банкноти.

Обвинението срещу Д. П. е за това, че на 24 декември 2016 г. в Свищов, в игрална зала прокарал в обръщение подправени парични знаци – един брой банкнота с номинал от 50 евро, за която знаел, че е подправена.

Обвиняемият бил редовен клиент на игралните зали за хазарт и бил добре познат на персонала в тези обекти. На 23 декември 2016 г. той и негови приятели решили да отидат на дискотека. След дискотека четиримата отишли в игрална зала. Обвиняемият седнал на един от игралните автомати и поискал от крупието да му зареди 50 евро, като му дал банкнота от 50 евро. Служителят установил, че същата е неистинска. В този момент автоматът, на който играел обвиняемият, му пуснал печалба.

Крупието изтеглил равностойността на 50 евро, дал на обвиняемия останалата част от печалбата, като върнал фалшивата банкнота и казал на групата да си тръгват. Веднага след това обвиняемият и неговите приятели влезли в друга игрална зала. Седнали пред игрални автомати, поискали да им заредят машините, за да играят, като платили с български левове. След известно време обвиняемият поискал от служителя да зареди игралния автомат с още 50 евро, като му подал неистинска банкнота. Когато я проверил, служителят видял, че малко е разлепена през средата и е неистинска. Докато проверявал банкнотата, четиримата изненадващо бързо напуснали казиното.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право