Съдят майка и син за източване на европари за младежка заетост

Снимка: Архив

31-годишен управител на фирма и майка му се изправиха пред Добричкия окръжен съд по обвинение, че са получили неправомерно европари по проект за младежка заетост.

Според прокуратурата от май до юли 2016 г. синът и майка му, която отговаряла за административната дейност на фирмата, подали четири искания към бюрото по труда за плащане на общо 3227,44 лв. от бюджета на проект "Обучение и заетост на младите хора", финансиран по ОП "Развитие на човешките ресурси". Средствата били преведени за заплати и осигуровки на трима наети младежи и за допълнително възнаграждение на един наставник, служител във фирмата.

Оказало се обаче, че назначенията са фиктивни. Двама от младежите се съгласили да получават месечно по 50 лв., без кракът им да е стъпил на работното място. Третият обаче отказал да участва с схемата и подал сигнал за измамата в полицията.

Двамата обвиняеми не се признават за виновни. Затова делото срещу тях тръгна по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. Следващото заседание е на 26 март, съобщиха от пресслужбата на ДОС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право