Съдят млад предприемач, регистрирал 293 коли на румънци, но не платил данък

29-годишен русенец е даден на съд за неподадена данъчна декларация, след като фирмата му регистрирала като свои 293 автомобила на румънски граждани, но не платила нито лев данък. Обвинението срещу управителя на фирма Владимир Г. от Русе е внесено от Окръжна прокуратура в Разград за продължавано данъчно престъпление в големи размери. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Историята започнала през лятото на 2014 година, когато младият мъж решил да печели от посредническа дейност при регистрацията на румънски коли у нас. Той направил свое еднолично дружество в Русе. За да избегне плащането на данъчни задължения там, вписал промяна на седалището на фирмата в Разград на адрес, на който не живеел.

От август до декември регистрирал като собственост на фирмата близо 300 автомобила, но не платил нито лев на община Разград. Според експертизата той дължи на местната хазна 9403 лева. Според прокуратурата Владимир Г. извършил продължаваното престъпление в изпитателния срок на предходна условна присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право