Съдят мъжа и брата на проститутка, обрали неин клиент

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 32-годишния Иван Асенов и 31-годишния Янко Зафиров за обир на 80 лева от Д.С. след употреба на сила и заплашване, като престъплението било извършено в съучастие на 31 октомври 2016 г. в парк "Ботаническа градина" и в близост до паметника "Скобелева майка".

Там пострадалият отишъл с личния си автомобил към 20 часа същата вечер, за да си намери проститутка. Д.С. спрял колата си до жена, която махала на преминаващите автомобили и се договорил с нея да й плати 20 лв. за сексуални услуги.

Обвиняемите Янко Зафиров, който живеел на съпружески начала с проститутката, и нейният брат Иван Асенов чули разговора й с клиента, защото били наблизо, за да я "пазят" и да вземат парите, когато й платят.

Пострадалият и жената влезли във вътрешността на парка с автомобила на клиента, като мъжът й дал договорените 20 лв. Малко по-късно обвиняемите се приближили към колата, застанали до двете предни врати и казали на пострадалия, че трябва да им даде 80 лв., защото правел секс без презерватив. Заплашили ли, че няма да го пуснат да си тръгне, ако не им плати и ще му счупят зъбите.

Д.С. дал първоначално 60 лв., но чак след като получили още 20 лв., обвиняемите го пуснали да си ходи. В хода на разследването сумата от 80 лева е била върната на пострадалия, а двамата обвиняеми, които сега са в Пловдивския затвор с мярка за неотклонение "задържане под стража", се признали за виновни.

В периода от 1999 до 2014 г. Иван Асенов е осъждан многократно с лишаване от свобода за умишлено извършени престъпления от общ характер и против собствеността, допълват от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право