Съдят мъж, подкупил с 50 лева полицейски служители

На съд за подкуп на полицейски служители по време на проверка в с. Бързина, община Враца

Окръжна прокуратура - Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Х. за подкуп на полицейски служители по време на проверка в с. Бързина, съобщиха от държавното обвинение.

На 25.10.2018 г. обвиняемият Х., заедно със свой познат, обикаляли с автомобил селата в област Враца, като закупили голямо количество орехи.

Около 10:50 ч., докато се движели по ул. „Ал. Стамболийски“ в с. Бързина, колата им била спряна за проверка от полицейски патрул към РУ гр. Козлодуй. След като служителите на реда установили, че двамата превозват орехи, те попитали за разрешение за извършване на търговска дейност, както и за документите на автомобила и водача.

Докато се извършвала проверка на документите на МПС, обвиняемият Х. отишъл до полицейския автомобил, като помолил да ги пуснат, защото са отдалеч и да не се бавят. След това той оставил банкнота от петдесет лева в „джоба“ на предна дясна врата „за почерпка“ на служителите на реда.

В този момент полицейският инспектор разпоредил на И.Х. да не мърда от мястото си и му поставил белезници.

За случилото се била уведомена дежурна група в Районното полицейско управление, като с оглед на местопроизшествие започнало бързо производство.

Предстои делото да продължи в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България