Съдят мъж, причинил смъртта на чичо си по непредпазливост

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на роднина.

Обвинението срещу Димитър Г. е за това, че на 01. 06. 2016 г. в гр. Ябланица, Ловешка област, на ул. „Васил Левски“ при управление на лек автомобил „Опел“, нарушил правилата за движение по пътищата, като при извършване на маневра „потегляне“ не се убедил, че няма да застраши останалите участници в движението, в следствие на което причинил смъртта на Ивелин Г.

На 01.06.2016 г. пострадалият Ивелин Г. помолил племенника си да отидат и да изтеглят с въже авариралия му автомобил, за да го преместят до дома им. Обвиняемият направил изтеглянето със собствения си автомобил, а авариралия автомобил карал техен съсед, тъй като Ивелин Г. бил употребил алкохол. След като приключили с тегленето, пострадалият отишъл между двата автомобила и се навел да откачи въжето първо от авариралия автомобил. Още не бил успял да го откачи, когато племенника му, без да се увери, че това е станало, рязко потеглил, при което повлякъл авариралия автомобил и последния блъснал и прегазил чичо му. Пострадалият бил транспортиран в УМБАЛ  – гр. Плевен, където впоследствие починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право