Съдят мъж, убил приятел погрешка

Снимка: Архив

52-годишния Крум Димитров отива на съд за убийството на неговия приятел Светослав Щерев, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Обвинителният акт е внесен от Окръжната прокуратура в Шумен само 2 месеца и половина след тежкото деяние, извършено под въздействието на алкохол и погрешка.

Както "Труд" писа, нелепият скандал, завършил със смърт, се разиграл на 25 срещу 26 юни в местността "Смесе" край Шумен, където Крум имал вила. Между него и госта, с когото били колеги в шуменското предприятие "Ваком МП", започнал скандал. Домакинът обвинил приятеля си, че му е откраднал пари. Заради изпития алкохол той забравил, че малко по-рано във вилата пристигнала дъщеря му, на която дал към 400 лв. за покупка на автомобил.

Подсъдимият нанесъл зверски побой над госта си, като го удрял с юмруци и го ритал по цялото тяло. Пострадалият опитал да се измъкне, но на 50 метра от вилата, Крум го настигнал и продължил да го рита.

Уплашен от състоянието му, Крум извикал съседка. Пред нея продължил да рита тялото на жертвата, като се заканвал да го убие. Пред жената обаче изведнъж споделил, че дал парите на дъщеря си, но заради изпитото количество алкохол забравил за това и обвинил в кражба колегата си. Смъртта на жертвата настъпила в резултат на остра дихателна недостатъчност от тежката гръдна травма. Съдебномедицинската експертиза описала 11 счупени ребра вдясно и още 10 от другата страна, носни кости и десетки травми по цялото тяло. Крум чака насрочване на делото в затвора във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право