Съдят мъж, шофирал с 2,84 промила алкохол

Районната прокуратура в Провадия внесе обвинителен акт в съда срещу Димитър Зл., предизвикал пътно-транспортно произшествие с 2,84 промила алкохол и пречил на орган на властта да изпълни задълженията си. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

57-годишният мъж ще отговаря за извършените от него две престъпления.

На 22 март 2017 г. в Провадия Димитър Зл. управлявал личния си автомобил, като пречел на другите участници в движението. Със стоп палка полицейски служители подали сигнал на подсъдимия да спре. Вместо това, той отклонил маршрута си, за да осуети проверката на служителите на „Пътна полиция“.

С включен звуков и светлинен сигнал те започнали да преследват беглеца, който няколко пъти спирал, после рязко тръгвал. Ударил калника и откачил бронята на полицейската кола.

По време на гонитбата задното колело на управлявания от Димитър Зл. автомобил се откачило. И това не накарало нарушителя да спре. Малко по-късно, принуден от повредата на колата, Димитър слязъл и паднал на земята.

Тестът с дрегер отчел наличие на 2,29 промила алкохол, а по-късно кръвната проба показала 2,84 промила, което отговаряло на тежка степен на алкохолно повлияване.

Бързото производство срещу 57-годишния провадиец е насрочено за разглеждане утре, 7 април 2017 г., в Провадийския районен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България