Съдят надрусан шофьор без книжка, карал кола с фалшиви номера

Снимка: Архив

24-годишен мъж отива на съд за три престъпления - управление на автомобил под въздействие на коктейл от наркотици, без книжка и с регистрационна табела на колата, направена от други два контролни знака, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Антонио А. бил спипан на 11 юли миналата година зад волана на кола, собственост на друг човек. Полицейски екип бил в с. Долище за акция по предотвратяване на битовата престъпност и спрял автомобила, тъй като отдалеч личало, че задната регистрационна табела е сглобена от две други. Първоначално Антонио дал десен мигач и намалил, но после рязко дал газ и опитал да избяга. След преследване бил заловен в улица без изход. Оказало се, че младият мъж шофира в едногодишния срок на административно наказание за управление на автомобил без книжка. Антонио нямал документи за колата, а тя нямала и гражданска отговорност. Направеният тест за наркотици отчел положителна проба за три вида дрога - марихуана, амфетамин и метамфетамин.

Справка показала, че Антонио е бил осъждан, но реабилитиран през 2012 г., а по друго наказателно производство е бил освободен от отговорност. Предстои Варненският районен съд да насрочи дата за поредното дело срещу него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право