Съдят наемател, обирал жилища в четири града

Изпечен крадец, обрал над 10 жилища, представяйки се за наемател, ще бъде съден за пореден път от Варненския районен съд, съобщиха от прокуратурата.

Преди дни окръжните магистрати в морската столица потвърдиха ефективната присъда от 1 г. и 8 месеца на Християн Е., който в момента е търпи друго наказание в софийския затвор. Преди да влезе там, на 17 ноември миналата година 27-годишният мъж ангажирал по телефона за седмица апартамент във Варна, който открил чрез платформата Booking. Изпратил на собственичката по Viber снимка на платежно нареждане за превод на наема по банков път. В уречения ден Християн пристигнал от Бургас и взел ключа от жилището. В него открил телевизор, който заложил за 100 лв. и офейкал. След 3 дни стопанката установила, че наемателят и телевизорът ги няма, а в банковата й сметка не са постъпвали никакви пари. Подала сигнал в полицията и оттам бързо разкрили крадеца.

От справката му за съдимост станало ясно, че 27-годишният мъж се е подвизавал във Варна, Пловдив, Бургас и София. Осъждан бил за обсебване повече от два пъти и срещу него се водели над 10 производства за същото престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право