Съдят наркоградинар, отглеждал марихуана с краден ток

36-годишен наркоградинар ще се изправи на 30 юни пред Варненския окръжен съд по три обвинения за престъпления, свързани с наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура. Стоян Р. завъртял нелегалния бизнес с отглеждане на марихуана през пролетта на 2015 г. За целта преустроил апартамента си в кв. Възраждане в оранжерия и си купил по интернет семена. За една година Стоян успял да отгледа реколта. Спипали го през май 2016 г., след като служители на "Енерго Про" установили, че апартаментът е включен неправомерно към мрежата.

След като премахнали нелегалните кабели, електромерът на уж необитаемото жилище започнал да се върти с бясна скорост. Техниците решили да проверят дали той е изправен и спрели тока. Тогава от апартамента се разнесла остра миризма на "трева". Служителите включили отново захранването, след като се уверили, че електромерът е в ред. Пред очите им за кратко време в топлия ден той навъртял още 5 киловатчаса. Затова викнали полиция.

Униформените отключили жилището е се натъкнали на Стоян, който се опитвал да изгори част от продукцията си във фурната. Вътре били намерени 166 растения марихуана, семена, саксии, близо 800 грама суха "трева" за около 5000 лв. и 7 таблетки екстази, които според подсъдимия били за лична употреба. Ако бъде признат за виновен, Стоян Р. може да бъде наказан с лишаване от свобода от 2 до 8 г. и глоба от 5000 до 20 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право