Съдят наркоман за отвличане, грабеж и кражба на кола

30-годишен наркоман, пристрастен към хероина, отива на съд по обвинения в отвличане, грабеж и кражба на кола, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна. Антон А. е в ареста от 23 май миналата година. Ден по-рано той разиграл див екшън. Посред бял ден влязъл в спрян лек автомобил "Ситроен", насочил към главата на шофьорката газов пистолет и й наредил да кара към гората над родния му кв. "Аспарухово".

Там изоставил стресираната жена и потеглил с колата й, в която останала дамската й чанта. Отишъл до дома си, преправил с черен изолирбанд цифра от номера на возилото и хукнал да залага намерения в купето скъп айфон. Ударил на камък, но продължил към кв. "Владиславово" с намерението да си купи дрога. По пътя обаче катастрофирал леко, като блъснал и паркирана кола. Накрая качил приятелката си в краденото возило и потеглил обратно към "Аспарухово". Междувременно жертвата му успяла да излезе на магистралата, където спряла автомобил и разказала на шофьора за премеждието си. Уведомена била полицията, откъдето направили КПП на Аспаруховия мост. Антон го подминал, без да спре.

Започнало преследване, на финала на което наркоманът и приятелката му зарязали откраднатата кола и хукнали да се спасяват с бягство. Униформените обаче бързо ги заловили. При обиска у Антон били намерени кобур за пистолет, 10 газови патрона, документи и вещи на ограбената жена. Щетите по колата й били за около 3000 лв., а стойността на задигнатите вещи надвишавала 1500 лв., установили назначените експертизи. Подсъдимият си признал вината за кражбата на автомобила, но не и за грабежа и отвличането. Ако окръжният съд го признае за виновен, той може да получи най-тежко наказание по последното обвинение - от 7 до 15 г. затвор, докато за кражбата законът предвижда от 3 до 12 г., а за грабежа - от 3 до 10 г., уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони