Съдят нервак, потрошил "Опел Астра" заради неправилно паркиране

Районна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт срещу 32-годишния Сеевим А. за това, че противозаконно повредил лек автомобил "Опел Астра" - престъпление по чл. 216 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс. Случката се разиграла на 24 февруари 2015 г., когато обвиняемият Сеевим А. паркирал своя "Форд Мондео" на улица "Карловска" в Пловдив, защото трябвало да посети лекарски кабинет.

По-късно наблизо спрял лек автомобил "Опел Астра", като водачът паркирал така колата си, че затруднявала излизането на форда на Сеевим А. Обвиняемият се върнал и се ядосал, че няма да може да потегли безпроблемно, заради което започнал да рита гумите на опела с цел да активира алармата и да привлече вниманието на неговия собственик. Тъй като това не се случило, Сеевим А. още повече се афектирал. Той успял да изкара с няколко маневри своята кола, след което слязъл и нанесъл няколко ритника по предната и задната врата на опела.

После се качил във форда си, но не потеглил веднага. Не след дълго слязъл и нанесъл удар в областта на задната врата на астрата, вследствие на което се счупило задното обзорно стъкло. След това обвиняемият Сеевим А. си тръгнал, но действията му били документирани от охранителни камери, монтирани на близка сграда. По делото е била назначена и изготвена автоекспертиза, която оценила нанесените щети на опела на 430 лева.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото срещу шофьора нервак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони