Съдят пазарджиклия за двойно убийство по расистки подбуди

Подсъдимият ще отговаря и за раняването на 2 жени с въздушна пушка след кървавата разправа

Окръжният съд в Пазарджик гледа делото срещу 31-годишния Иван Н., който без причина уби в дома им 68-годишната Василка Илиева и 77-годишния Асен Илиев в дома им, а  по-късно откри огън с въздушна пушка по събралите се роми пред зачернената къща и рани две жени. Това съобщиха от пресцентъра на съда. За днес е предвидено предварително изслушване, а подсъдимият Иван Н. се признава за виновен. Съдия-докладчик по делото е Ирина Джунева.

На 5 ноември 2016 г. мъжът умъртви по жесток начин двама души в къща на ул. „Дунав“ в Пазарджик.  Обвинението е, че Иван Н. е убил двама души по расистки подбуди, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвите начин и с особена жестокост. Както и, че на 6 ноември 2016 г. по расистки подбуди е причинил леки телесни повреди на две жени.

По време на разследването бе изготвена и втората съдебна психологично-психиатрична експертиза, която окачестви обвиняемия за вменяем.

Очаква се защитата на подсъдимия ще внесе искане за съкратена съдебна процедура. Ще пледира и за по-леко наказание от доживотен затвор, като ще иска от съда да постанови  25 години лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България