Съдят пияница, пребил до смърт майка си

Снимка: Архив

54-годишен добруджанец отива на съд по обвинение, че е пребил майка си до смърт и е нарушил заповед за защита от домашно насилие, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Иван Т. извършил престъплението на 17 септември миналата година. Мъжът злоупотребявал с алкохол, ставал агресивен и често биел майка си. Затова 72-годишната жена подала жалба и срещу насилника била издадена заповед със забрана да доближава дома на майка си. По случая в Каварненския районен съд било образувано и гражданско дело. Три дни преди то да се гледа, Иван отново се запил.

По обяд отишъл в дома на свой познат с шише ракия. До 17 ч изпил около 300 грама и домакинът го приканил да си ходи. Пияният Иван се разлютил. Скитал два часа по улиците, а после нахлул в къщата на майка си и с ругатни и обиди налетял да я бие. Повалил я на земята и й нанесъл множество удари. Съсед чул разправията и отишъл да види какво става. Видял пенсионерката да лежи на пода, опитал да я свести и извадил телефона си, за да потърси лекарска помощ. Иван обаче го изблъскал навън. Уплашеният комшия хукнал към близкия магазин и оттам подал сигнал на тел. 112.

Пребитата възрастна жена била транспортирана с линейка във варненска болница и настанена в неврохирургията с тежка черепно-мозъчна травма. Въпреки усилията на лекарите на 2 ноември тя издъхнала, а синът й бил задържан под стража.

Ако Добричкият окръжен съд го признае за виновен, той може да лежи в затвора от 2 до 8 г., уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право