Съдят полицай от Пещера за серия от измами, искал от фирми пари за "ремонт и гориво" на служебните коли (обзор)

Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем полицейския служител от РУ на МВР-Пещера К.Б. за извършване на престъпление от общ характер, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив. На обвиняемия полицай е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 2000 лв. Той не може да бъде задържан под стража поради здравословен проблем, констатиран от лекарски екип.

Престъплението е установено след извършване на действия от отдел "Вътрешна сигурност" на МВР и Областна дирекция на полицията в Пазарджик. Данните от разследването сочат, че полицаят е искал парични средства в общ размер от 3750 лв. от управителите на две търговски дружества с обяснение, че получените суми се използват за ремонт на служебните коли на МВР и за закупуване на гориво за същите.

До момента е установено, че за периода от 1 август 2013 г. до 18 юли 2016 г. в Пазарджик и в Пещера, при условията на продължавано престъпление с цел лична имотна облага К.Б. е възбудил и поддържал заблуждение у представителите на две фирми, регистрирани в Пазарджик и Пловдив, като измамата е извършена от длъжностно лице – служител на МВР, престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 3, предл. 1-во, във вр с чл. 209, ал. 1, във вр с чл. 26, ал. 1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България