11 души на съд за продажба на бебета в Гърция

Варненската окръжна прокуратура предаде на Специализирания наказателен съд 11-членна организирана престъпна група за търговия с новородени в Гърция.

Тарторите й са 43-годишни мъж от Ямбол и жена от Варна, които живеели на семейни начала в гръцкия град Ламия, съобщиха от прокуратурата. Александър Т. набирал чрез посредници бременни жени от Варненско и Ямболско. Повечето били от ромски произход.

Нашенецът организирал транспорта и настаняването им в Ламия, а жена му Светла Ж. уреждала приемането им в местен родилен дом. Там Александър водел и "баща", който се регистрирал като родител на пеленачето и полагал грижи за родилката и бебето. След изписването майките и пеленачетата отивали при роднините на Светла - Елена Ж. и Павлина Д. Те ги държали под ключ, докато Александър намери купувачи и подготви документи за осиновяването.

Посредниците в сделката получавали минимални премии, а лъвският пай прибирали тарторите. За всяко продадено бебе те вземали от 200 до 2000 евро, установило разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България