Съдят рекордьорка с 13 присъди за поредна кражба

Десислава Е. свила от оборот от 1080 лева на бъдещия си работодател

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишна рекордьорка с 13 присъди, за извършена поредна кражба.

Обвинението срещу Десислава Е. е за това, че в периода от 21 до 25 юни миналата година в старата столица, от павилион на ул. „Сан Стефано“ задигнала от продавачка 1080 лева. Обвиняемата е осъждана многократно за кражби, обсебвания и длъжностни присвоявания, за които са й налагани наказания лишаване от свобода и пробация.

В края на май 2017 г. управител на дружество публикувал обява за работа в интернет за свободно място на длъжност продавач - консултант. Обвиняемата се явила на интервю. Въпреки, че не била от Велико Търново, поискала да присъства на една нощна смяна, за да разбере дали ще се справи с работата и след това да сключи трудов договор. По времето на дежурството трябвало единствено да бъде обучена от служител, който да й обясни и покаже естеството на работата. По време на смяната Десислава Е. издебнала момент, в който продавачката излязла за малко извън павилиона и от оборота взела 500 лева. След нощната смяна извършителката помолила управителя да изкара още една смяна, след която ще вземе решение дали да започне работа. По време на втората нощната смяна, отново изчакала служителката да излезе извън павилиона и от оборота взела още 580 лева.

По искане на прокуратура Десислава Е. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право