Съдят рецидивист наркоман обрал ученик

Районна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж, принудил ученик да му даде всичките си пари.

Обвинението срещу Даниел В. е за това, че на 21 ноември 2016 г. около 20 часа в Ловеч, на ул. “Ангел Кънчев“, принудил непълнолетно момче на 16 години, да му даде парите си. Рецидивистът му взел 9 лева като го заплашил. Той се приближил до младежа на разстояние няколко сантиметра, с което предизвикал неговата уплаха и смущение, заповеднически му казал „да затваря телефона“, след което настоял „да дава парите“. Повторил го, като поискал и другите пари, докато не взел и последните два лева от пострадалия.

Обвиняемият е осъждан многократно, като голяма част от деянията са в резултат на злоупотребата му с упойващи вещества. Обвиняемият страда от психични и поведенчески разстройства, дължащи се на употреба на опиоиди. От две години е на метадонова програма и води скитнически, неуседнал начин на живот.

В злополучния ден ученикът се прибирал от училище към дома си, говорейки по мобилния телефон. Усетил от дясната си страна присъствие на мъж, по- възрастен от него, със слабо телосложение, облечен в черни дрехи. Непознатият се приближил до момчето и със заповеднически тон му казал да затвори телефона. След което казал, че е от Плевен и му трябва 5 лева, за да се прибере. Непълнолетният му отговорил, че няма пари, но обвиняемият се приближил още по-близо и настоял да му даде пари.

Момчето се смутило още повече и решило, че ако даде на непознатия 2 лева, „ще го остави на мира“, извадил портмонето си, за да даде на обвиняемия два лева, но последният като видял, че има още две банкноти му заповядал да дава и другите пари. В уплахата си пострадалият, без да се съпротивлява му дал 5 лева, след което обвиняемият бръкнал в портмонето и взел последните два лева на ученика. Останал без пари и силно уплашен ученикът се прибрал в къщи и казал на близките си за случая.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право