Наркоман с 23 присъди ограбил кондуктор

32-годишен наркоман рецидивист отива на съд за грабеж на кондуктор, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

На 15 април Димо С. се качил на автобус №148. Рейсът бил полупразен. Кондукторът започнал на таксува неколцината пътници. Димо му подал 20 лв. Когато служителят на "Градски транспорт" понечил да му върне ресто, рецидивистът задърпал тестето банкноти от ръката му. Кондукторът не се предал и на първата спирка последвал грабителя навън. Двамата продължили да се боричкат и паднали на земята.

Чак тогава Димо успял да издърпа 60 лв. от ръцете на жертвата си. Хукнал да бяга, като загубил едната си маратонка. Другата изхвърлил в изоставена къща на ул. "Пробуда". Полицията бързо влязла в дирите му, а след като го задържали, пострадалият кондуктор категорично го разпознал.

Съдебнопсихиатрична експертиза установила, че Димо е зависим от хероин, но към момента на престъплението е разбирал значението на постъпката си. Голяма част от заграбената сума той похарчил за дрога.

Успял да върне само 10 лв., след като го заловили. На 31 юли Димо бил вкаран в затвора с прокурорско разпореждане. Оказало се, че мъжът е осъждан цели 23 пъти, като последната му присъда била от юни 2016 г. - 7 месеца затвор за кражба.

Ако съдът признае Димо за виновен за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив, той може да получи ефективно наказание от 5 до 15 г., уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България