Съдят собственици на фирма за 111 146 лева укрити данъци

 

Двама собственици на фирма на 27 януари ще бъдат изправени пред Окръжния съд във Велико Търново заради укрити данъчни задължения в размер на общо 111 146 лв.

Наказателното дело срещу Радомир С. /41 г/ и Невяна Х. /51 г/ е образувано по внесен от Окръжната прокуратура в старата столица обвинителен акт.

При разследването срещу двамата е установено, че са избегнали плащане на ДДС в размер на 90 104 лева и по ЗКПО -21 042,35 лева на „ИЛ КОМЕРС” ЕООД.

Освен това Невяна Х. е съставила и използвала счетоводни документи с невярно съдържание . Фалшивите дневници за покупки на „ИЛ КОМЕРС” ЕООД са използвани при предоставяне на информация пред ТД НАП – Велико Търново. В подправените документи били отразени фактури за неполучени в действителност от „ ИЛ КОМЕРС” ЕООД облагаеми доставки от шест различни търговски дружества.

Невяна Х. ще отговаря и за това, че е потвърдила неистина в справки-декларации по ЗДДС на „ИЛ КОМЕРС” ЕООД, като декларирала в раздел Б „Данни за упражнено право на данъчен кредите”, че на „ИЛ КОМЕРС” е начислен ДДС по доставките в общ размер на 90 175 лева по фактури за неполучени в действителност облагаеми доставки.

За финансовата 2007 г. избегнала установяването и плащането на данъчни задължения по ЗКПО в размер на 21 042 лв., като потвърдила неистина в подадената пред ТД НАП – Велико Търново годишна данъчна декларация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право