Съдят тийнейджър за пет кражби и вандалство

Снимка: Архив

17-годишен младеж, скъсал с училището след трети клас, отива на съд за 5 кражби и за унищожаване на чуждо имущество. Според обвинителния акт, внесен от прокуратурата в Районния съд в Генерал Тошево, тийнейдъжърът с инициали С.М. извършил набезите през декември 2015 г. При единия счупил прозорец на закусвалня и задигнал хранителни продукти.

Дни по-късно разрушил преграда в частен имот и откраднал тонколони. От паркиран в гараж автомобил на друг адрес измъкнал вградена музикална уредба, като повредил багажника и облицовката. Ядосан от трудната задача, си изкарал гнева върху друга кола в двора, която ударил с лопата. Щом парите му свършили, отмъкнал акумулатора на друго возило. Потрошил врата и странично стъкло на автомобил, в който обаче не открил нищо ценно за крадене. 5 дни преди Коледа след солидна почерпка с алкохол младежът решил да се премени за празниците.

Призори нахлул през витрината в магазин за дрехи и си тръгнал с яке, дънки, блуза, колан и обувки. Бил толкова пиян, че си забравил шапката в атакувания обект. Равносметката от престъпленията му сочи, че е откраднал вещи за 380 лв. и е нанесъл щети за 605 лв. Възстановил 130 лв., след като бил заловен. Това е второ дело срещу непълнолетния апаш. Преди седмица той се сдобил с друг обвинителен акт, отново за кражба. Пред разследващите С.М. си признал вината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право